onsdag 30 september 2009

äppelkaka i långpanna


I söndags slängde jag ihop en äppelkaka i långpanna. Tänkte att det kanske fanns någon som behövde komma iväg och dricka lite kaffe sådär på eftermiddagskvisten när man kvicknat till efter lördagens partaj!! Mycket riktigt så tittade familjen Nilsson och familjen Ahlström/Stambej in och fördrev lite tid och mumsade äppelkaka. Här kommer receptet!

2 ägg, 4 dl socker, 6 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 300 g smör, 3 dl havregryn, 5 äpplen, kanel, strösocker, pärlsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner äggsmeten, tillsätt smörblandningen. Blanda väl. Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Tryck ner äppelskivorna och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader i cirka 20-30 minuter, känn med sticka.

1 kommentar:

  1. Hej!Jösses vad den ser god ut.Men dä är väl inget emot vad den var=).Vad du är duktig...Nu har jag kopierat receptet=)kramiz

    SvaraRadera